slingaloggaslinga

Guld & Silver

Guld och silver är fantastiska metaller, med många goda egenskaper. Silver kan bearbetas till olika föremål genom smältning (gjutning, svetsning, lödning), plastisk bearbetning (t ex pressning, valsning, smidning) och skärande bearbetning (t ex sågning, borrning, svarvning). Gränserna för vad man kan tillverka sätts endast av ens egen fantasi. Guldsmeden arbetar med samma metoder och verktyg som silversmeden, skillnaden är att han mera sällan gör större föremål.

De färdiga produkterna består av en legering, det vill säga en blandning av flera olika metaller. Anledningen till att metallen legeras är för att den lättare ska kunna användas i smycken; de skulle annars vara alldeles för mjuka både att arbeta i och att bära, och därmed lätt skadas.

En silversmed arbetar ofta med olika metaller, varav de viktigaste naturligtvis är silver, men även guld, platina, koppar, mässing, tenn, titan, bly och järn förekommer i silversmedens arbete. Varje metall har sina egenskaper som kräver speciella bearbetningsmetoder och formgivning.

 

Reparationer

Har du ärvt smycken som du inte använder så kan vi göra om dom så det passar just dig. Kanske storleken inte passar längre? Då kan vi minska eller förstora det mesta. Vi kan också smälta ditt egna guld och göra något nytt och fint.

Har du idéer eller frågor, kontakta oss!

Dotorpsgatan 6 | Box 79 | 521 02 Falköping | Tel: 0515-154 40 | Mail: treguld@outlook.com